Oudere medewerkers in hun kracht

Inschrijven

Doelgroepen: Leidinggevenden en HRM'ers

Onderwijssector: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs

Data: 2 april 2019

Prijs: € 295,00

Locatie: Landgoed Guldenberg te Helvoirt

Doel
Het leraarschap is een waardevol vak dat voldoening geeft maar tegelijkertijd veel vergt van beroepsbeoefenaars. Zeker ook van leraren die zich bevinden in de laatste fase van hun loopbaan. Bij oudere medewerkers kunnen specifieke vraagstukken en dilemma’s ontstaan van zowel professionele als persoonlijke aard. Omgekeerd kunnen oudere medewerkers met hun ervaring en inzichten van grote betekenis zijn voor het leren en ontwikkelen van jongere generaties. Deze training reikt HRM-ers en leidinggevenden handvatten aan om het gesprek aan te gaan met oudere medewerkers over hun ambities, behoeften, kwaliteiten en eventuele noodzakelijke ondersteuning vanuit de organisatie.


Inhoud
Centraal staat in de bijeenkomst de relatie tussen levensfase, loopbaan, mobiliteit en vitaliteit. Welke invloed heeft de levensfase op de vitaliteit en het werkplezier van oudere medewerkers? Welke factoren dragen bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de medewerkers? Hoe kun je bezielend leidinggeven aan collega’s in deze levensfase? Welke mogelijkheden zijn er om leefstijl, gezondheid en work-life balance te bespreken?
 

Werkwijze

  • Informatieverstrekking over vitaliteit en mobiliteit bij oudere werknemers.
  • Bewustwording van de diversiteit aan behoeften, talenten en mogelijkheden van ouder wordende medewerkers.
  • Oefeningen met bezielende en dienende gespreksvoering.


Opbrengst
Deelnemers hebben na afloop praktische bagage in huis om op een bezielende manier met oudere werknemers in gesprek te gaan over vitaliteit en mobiliteit, over hun ambities en persoonlijke dilemma’s.


Omvang

Deze training vindt plaats op 2 april 2019, duurt van 9.30 - 17.00 uur en wordt verzorgd door onze partner Stavoor.

Interessante aanvullende informatie

 

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie