Training Van docent naar coach

Inschrijven

Doelgroepen: Docenten, intern begeleiders, teamleiders en schoolleiders

Onderwijssector: Speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs

Data: 27 mei 2021

Prijs: € 295,00

Locatie: Landgoed de Guldenberg Helvoirt

Doel
De term ‘van docent naar coach’ is inmiddels een veelgehoorde uitspraak binnen het onderwijs. Van docenten wordt meer en meer verwacht dat zij leerlingen coachen in hun eigen ontwikkeling. Door op de juiste manier te coachen, is de leerling actief met zijn eigen ontwikkeling bezig. Als docent helpt u hem de dingen zélf te doen. Hierdoor bevordert u de zelfredzaamheid van de leerling en het eigenaarschap over het leerproces. In deze training leert u hoe u als docent coachend te werk kunt gaan en welke invloed dit heeft op onder andere het klassenmanagement.


Inhoud
In de training gaan we in op het belang van coachen, coachvaardigheden en het geven van feedback aan leerlingen. We maken daarbij een koppeling naar de gevolgen die de veranderende rol van docent naar coach heeft voor het klassenmanagement en het eigenaarschap van de leerling. Bij de koppeling met klassenmanagement behandelen we onder andere de lesopbouw en het gebruik van werkplekkenstructuur. Aan de hand van de gegeven theorie gaan deelnemers zelf aan de slag met praktische opdrachten over coaching en klassenmanagement.


Werkwijze
Een interactieve training van 1 dag. Theorie en praktische opdrachten wisselen elkaar af, waarbij er voldoende ruimte is voor uitwisseling tussen deelnemers.


Opbrengst
Aan het einde van de training:

  • kent u het belang van coaching;
  • weet u welke coachvaardigheden u kunt inzetten;
  • weet u hoe u op een effectieve manier feedback kunt geven aan leerlingen;
  • heeft u ideeën opgedaan over het klassenmanagement in relatie tot uw rol als coach.

 

Omvang
Deze training vindt plaats op 27 mei 2021 en duurt van 9.00 tot 16.30 uur.
De training wordt verzorgd door Diane van der Voorn en Mandy Ankersmit.


Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.


Locatie
Landgoed de Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Diane van der Voorn
Adviseur
085-2101580

E-mail Diane

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Mandy Ankersmit
Adviseur
06-53541094

E-mail Mandy