Tweedaagse met zwier voor de klas

Inschrijven

Doelgroepen: Leraren

Onderwijssector: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs

Data: 8 september 2021, 9 september 2021

Prijs: € 925,00

Locatie: Landgoed Guldenberg, Helvoirt

Doel

Herken je dit? In je lerarenbestaan komen er geregeld vragen langs:

 • Heb ik de soort orde die bij me past?
 • Hoe heb ik contact met de leerlingen? En wil ik dat zo?
 • Vind ik mijn schoolbestaan te saai? Of te druk? Of allebei tegelijk? En wat doe ik daaraan?
 • Ben ik volgens mijn eigen normen "wel goed genoeg?"


In tijden van corona dringen dit soort vragen zich nóg urgenter en existentiëler op, zo merken wij dagelijks in onze coaching- en supervisiebijeenkomsten.
Een goede reden om aan het begin van het nieuwe schooljaar met een nieuwsgierige en milde blik te kijken naar je eigen handelen als leraar en ‘de kussens op te schudden’. Welke stap wil jij zetten zodat je leraarschap leuker én effectiever wordt?

Inhoud

Wij behandelen gedoseerde en zorgvuldig gekozen theorie, bieden mogelijkheid tot eigen onderzoek en oefening en sluiten aan bij de kennis en leervragen van de deelnemers. Wij werken zo met hoofd, hart en handen.
We putten onze theorie uit:

 • Het werk van Parker Palmer (the courage to teach)
 • Transactionele analyse
 • Deep Democracy


De volgende onderwerpen komen in elk geval aan bod:

 • contact maken met de leerling en met jezelf;
 • omgaan met je innerlijke criticus;
 • omgaan met weerstand van jezelf en van de klas;
 • goed contact maken en tegelijk heel duidelijk zijn.

 


Werkwijze
In deze tweedaagse met overnachting hebben we de tijd om aan te sluiten bij de kennis en behoefte van de deelnemers. De groepsgrootte van maximaal 10 personen biedt volop ruimte aan ieders vragen.

De training wordt gegeven door Bregje Pel en Mirjam Gilhuis, beiden zijn zeer ervaren trainers, coaches en lerarenopleiders. Ze zijn van speels, van diepgang én van improviseren. In de training gebruiken Bregje en Mirjam diverse zelfontwikkelde instrumenten zoals het werkschema tussen contact en contract.

Bregje Pel (op de bovenste foto links) is tevens auteur van het onderwijsboek Tussen sleur en zwier, over de leraar als mens. Deelnemers ontvangen het boek. (In de verhalenbundel Tussen sleur en zwier vertelt auteur Bregje Pel wie ze was als leerling, en zoekt ze uit waarom ze zelf leraar werd en hoe ze danste tussen sleur en zwier.)

 

Resultaat
Deelnemers worden zich meer bewust van het eigen handelen als leraar en als mens met al zijn mogelijkheden, verwachtingen en valkuilen. En weten vanuit hun eigen behoeftes en drijfveren met welke kleine bewegingen ‘’de boel weer wat zwieriger wordt’’.

Onze belofte: na deze tweedaagse ga je met zwier en nieuwe energie het nieuwe schooljaar in. 

Omvang
Deze tweedaagse vindt plaats op 8 en 9 september 2021 op landgoed Guldenberg in Helvoirt. De training wordt verzorgd door Bregje Pel en Mirjam Gilhuis. 


Uiteraard handelt KPC Groep bij het verzorgen van haar trainingen en bijeenkomsten conform de coronarichtlijnen en -instructies van het RIVM. In het geval een fysieke bijeenkomst of training niet mogelijk is vanwege de richtlijnen van dat moment, dan zetten we die om in een passende online-oplossing waardoor de continuïteit en kwaliteit van uw professionaliseringstraject geborgd zijn.

 

Locatie
Landgoed de Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

 

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Bregje Pel
Adviseur
085-2101580

E-mail Bregje

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Mirjam Gilhuis
Adviseur
085-2101580

E-mail Mirjam