Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Doelgroepen: Directeuren HR, schoolleiders, bestuurders, HRM-professionals, P&O-functionarissen en stafmedewerkers bedrijfsvoering

Onderwijssector: Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, Praktijkonderwijs, VMBO, Beroepsonderwijs

Data: 10 november 2020

Prijs: € 95,00

Locatie: Amersfoort

Doel
Werkdruk, vergrijzing, lerarentekorten, veranderingen in de inhoud van het werk. De duurzame inzetbaarheid van leraren en leidinggevenden staat onder druk. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers gezond, productief en gemotiveerd werken én hun plezier in het werk behouden? Flexibiliteit, vitaliteit, wendbaarheid en weerbaarheid. Dat wordt zowel van werkgevers als werknemers in het onderwijs meer dan ooit verwacht. Thema’s die om denkkracht, creativiteit en dialoog vragen van bestuurders en managers, medewerkers, personeelsfunctionarissen, hrm’ers en medezeggenschapsorganen.
In deze bijeenkomst in samenwerking met onze partner Stavoor reiken we nieuwe invalshoeken aan en slaan we de brug naar de praktijk. Met veel aandacht voor het vraagstuk van duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de verschillende levensfases en interventies om deze te verbeteren.


Inhoud

  • Gastspreker op de inspiratiebijeenkomst is prof. dr. Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement. Onlangs verscheen van haar hand het boek ‘Een leven lang vitaal in het onderwijs’. Hierin plaatst ze duurzame inzetbaarheid in de context van onderwijsorganisaties.
  • In de bijeenkomst plaatst drs. Frans Donders het thema vitaliteit in het perspectief van het wendbaarder maken van organisaties en professionals. Ook staat hij stil bij wat dat betekent voor aspecten als eigenaarschap en ondernemerschap.
  • Vitaliteit is een optelsom van energie, veerkracht, (emotionele) fitheid en bevlogenheid. Miranda de Vries en Matthijs Tersteeg, adviseurs/trainers van onze partner Stavoor, maken inzichtelijk welke vraagstukken hierbij aan de orde zijn en wat het vergroten van vitaliteit de organisatie en haar medewerkers oplevert.

 

Resultaat

  • Deelnemers hebben inzicht in de factoren die invloed hebben op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid;
  • Deelnemers hebben inzicht in de match tussen persoon en werk in termen van draagkracht en draaglast en hoe deze verbeterd kan worden;
  • Deelnemers maken kennis met good practices en praktische instrumenten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.


Datum, locatie en kosten

Deze inspiratiebijeenkomst over productief, vitaal en met plezier (blijven) werken in het onderwijs organiseren we in samenwerking met onze partner Stavoor.
De bijeenkomst vindt plaats op 10 november in Amersfoort en duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

De kosten bedragen € 95,- en zijn inclusief lunch en het boek 'Een leven lang vitaal in het onderwijs'

 

Let op! Deze bijeenkomst wordt i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen online georganiseerd.

Lees hier het interview met Tinka van Vuuren over vitaliteit in het onderwijs 

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Frans Donders
Adviseur
06-12504008

E-mail Frans