Voor de Klas! Drie werksessies voor startende docenten

Inschrijven

Doelgroepen: Beginnende docenten

Onderwijssector: Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

Data: 9 december 2019, 29 januari 2020, 4 maart 2020

Prijs: € 650,00

Locatie: Landgoed Guldenberg Helvoirt

Doel

Startende docenten worden in hun eerste twee jaren flink op de proef gesteld. Een goede (vak)opleiding, enthousiasme en betrokkenheid blijken helaas niet altijd voldoende om de beginnende leerkracht te behouden voor uw organisatie of zelfs het leraarsvak. Los van de maatregelen die u als organisatie kunt nemen om de nieuwe collega goed in te werken en te begeleiden blijkt in de praktijk dat met name beginnende docenten behoefte hebben aan concrete pedagogische en didactische handvatten. In drie sessies werken we aan de versterking van het handelingsrepertoire. De individuele behoefte en dagelijkse praktijk van de deelnemers vormen het uitgangspunt. Hetgeen je vandaag leert is morgen toepasbaar.

 

Inhoud

We werken in kleine groepen en ieder heeft zijn eigen leerdoelen en volgt zijn eigen programma. Afhankelijk van de leerbehoeften van de deelnemers komen onder meer de volgende thema’s aan bod: 

  • Groepsrollen - leiders, volgers en participanten
  • Groepsprocessen en groepsdynamiek
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Stem en houding voor de klas
  • Differentiatie en activerende werkvormen in de klas
  • Personal branding voor de klas, wat straal je uit en wie wil je zijn
  • Puberbrein / jongerenbrein (afhankelijk van doelgroep)
  • NLP taalgebruik – taalgebruik gericht op taakgerichtheid en focus

Deze training kan ook middels in een incompany traject geheel op maat voor u verzorgd worden.

 

Opbrengst

Als investering aan de start van een carrière als onderwijsprofessional heeft de deelnemer in een individueel leertraject zijn persoonlijk pedagogisch/didactisch repertoire verbreed, versterkt en kunnen toetsen. De ervaringen van medecursisten en de ruime ervaring van de docent completeren de opbrengst van deze training.

Deze training wordt verzorgd door Jolijn van Eisden (Eisden Education), een netwerkpartner van KPC Groep met uitgebreide ervaring in het verzorgen van o.a. praktische trainingen voor (beginnende) docenten.


Omvang
Deze training vindt plaats op 9 december 2019 en op 29 januari en 4 maart 2020, telkens van 17.30 uur tot 20.30 uur op Landgoed Guldenberg in Helvoirt. Een eenvoudige maaltijd is inbegrepen. 

Bekijk ook onze in-company opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Arie van Erp
Adviseur
06-22488059

E-mail Arie