Direct naar content

Verkorte biografieën Big Picture

Big Picture

Wilt u weten wat de achtergronden, drijfveren en expertises zijn van de personen die de Big Bang 2011 ‘Met persoonlijk leren naar Optimaal presteren’ en ‘Werken met Passie’ organiseren? Lees dan onderstaande verkorte biografieën.

Elliot Washor
Washor_elliotElliot Washor richtte samen met Dennis Littky The Big Picture Company in Providence, Rhode Island op. Washor is verantwoordelijk voor de fiscale aspecten alsook de financiering en het ontwikkelen van nieuwe school-initiatieven en Big Picture geïnspireerde scholen. Hij is ook mede-oprichter van The Met Center in Providence. Elliot al meer dan twintig jaar betrokken bij schoolhervorming. Zijn werkterrein varieerde van kleuterscholen tot universiteiten, in stedelijke en landelijke instellingen, in alle disciplines. Als consultant adviseerde hij wereldwijd over schoolontwerp en onderwijsvernieuwing. Zijn professionele ontwikkelingsprogramma’s wonnen een prijs van de Ford Foundation en de Kennedy School of Government van Harvard.


Carlos R. Moreno
Moreno_CarlosNew Yorker Carlos R. Moreno groeide op in de Bronx, en studeerde marketing en bedrijfskunde. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven en later bij Childreach - een internationale non-profit organisatie gericht op kinderen - besloot Moreno voor de klas te gaan staan. Hij raakte in 2002 betrokken bij The Met. Hij zorgde in vier jaar tijd dat zijn 16 studenten met succes afstudeerden. Op de leeftijd van 29, werd Moreno gepromoveerd tot directeur van The Met. Later coachte, ondersteunde en evalueerde Moreno de schoolleiders van The Met in Providence. Als directeur schoolhervorming & innovatie houdt hij toezicht en biedt hij ondersteuning aan de Big Picture scholen in New Jersey.

Eunice Mitchell
Eunice MitchellEunice Mitchell is schoolleider van Big Picture Ironbound Academy. In deze functie geeft ze leiding aan 10 medewerkers en ongeveer 90 studenten. In relatief korte tijd zorgde Mitchell voor veelbelovende schoolprestaties; de gemiddelde dagelijkse aanwezigheid is 85% en meer dan 78% van de studenten neemt deel aan stages.
Mitchel heeft meer dan 12 jaar onderwijservaring in verschillende onderwijsinstellingen en in uiteenlopende rollen. Bij Big Picture Learning startte ze in 2009 de eerste Big Picture school in Newark.

Timothy L. Jenkins
Jenkins_TimothyTimothy L. Jenkins is geboren en getogen in Camden, New Jersey. Hij studeerde Engels aan de Rutgers University en doceerde Engels Creative and Performing Arts High School. In 2005 verzilverde hij zijn papieren van de Universiteit van Pennsylvania en werd schoolleider van de MetEast High School; de eerste Big Picture school van New Jersey. MetEast High School is een van de meest toonaangevende scholen in de stad Camden. Jenkins was betrokken bij diverse onderzoeken en publicaties en onderzoekt momenteel de mogelijkheden om zijn doctoraal te behalen.

Spencer James Goethe
Goethe_spencer_jamesSpencer James Goethe is senior student aan de Big Picture Urban Academy in Newark, New Jersey met als interesses psychologie, geschiedenis, muziek en het menselijk lichaam. Goethe volgde inspirerende stages bij de Barat Stichting voor fotografie en fotojournalistiek, de brandweer van Newark en radiostation WSOU 89,5 FM-radio op Seton Hall University. Momenteel volgt hij een stageprogramma aan de Universiteit van Geneeskunde en Tandheelkunde in New Jersey. Hij overweegt een carrière als brandweerman, marinier of chirurg. Het levensecht leren is wat Goethe het meest aanspreekt binnen Big Picture en wat een gewone school hem niet kan geven.

A’Crissa (Criss) Grayson
Grayson_CrissGrayson werd geboren in Orange, New Jersey, maar groeide op in Tampa Florida waar ze het grootste deel van haar leven woonde totdat ze in 2006 terugverhuisde naar New Jersey. Haar interesses zijn film en fotografie. Haar laatste stage was het omgaan met Filmography en resulteerde in een korte film over haar Big Picture school. Grayson heeft een avontuurlijke en leergierige instelling en verheugt zich op haar reis naar Nederland.

Hanneke te Braake
Braake_Hanneke_teHanneke te Braake is sinds 2004 binnen KPC Groep vertegenwoordiger van Big Picture Learning In Nederland. Ze zag zowel in de VS als in Nederland de bewijzen dat de aanpak van Big Picture Learning werkt. Met de de One student at a time studiereizen in de VS, de Big Picture Academie, praktijkonderzoek en de vereniging Big Picture Nederland wil ze participerend, inspirerend en netwerkend betrokken zijn bij de ontwikkeling van BPL initiatieven in NL. De derde Big Picture week in Nederland is daarvan een voorbeeld.

Detje de Kinderen
Kinderen_Detje_deVoordat Detje de Kinderen adviseur werd bij KPC Groep werkte ze jarenlang in diverse functies binnen het voortgezet onderwijs. De kinderen houdt zich binnen KPC Groep bezig met Big Picture Learning. In 2006 maakte ze haar eerste reis naar de VS waar ze geïnspireerde raakte door de wijze waarop Big Picture leerlingen centraal stelt. Met name de rol van de mentor ziet zij als een voorbeeld om ook in Nederland vraagstukken rondom motivatie, uit- en afstroom en opbrengstgericht werken op te pakken. De Big Bang 2011 is voor haar een mooi moment om daar met zijn allen weer een stap verder in te zetten.

Antonette Sanders
Sanders_Antonette‘Iedereen kan en wil leren’, is de centrale gedachte in het werk van Antonette Sanders, adviseur en directeur beroepsonderwijs van KPC Groep. De werkwijze en resultaten van Big Picture Learning hebben haar geïnspireerd om in Nederland nog meer aandacht te vragen voor dit uitgangspunt. Met name daar waar niet alleen de school maar heel de omgeving een bijdrage kan/moet leveren om het talent van jongeren tot bloei te brengen.

Fons de Wolff
Wolff_Fons_deFons de Wolff is directeur van de MET in Waalwijk en voorzitter van Big Picture Nederland. De MET Praktijkonderwijs Waalwijk werkt inmiddels vijf jaar met de onderwijsfilosofie van de Big Picture Learning. De school stellen nu vast dat persoonlijk leren leidt tot betere kansen voor de toekomst. Deze ervaring delen we graag met collega’s en netwerken buiten het onderwijs.

Adam van Heest
Adam van Heest, directeur van CSG Prins Maurits in Middelharnis, raakte tijdens een studiereis naar Providence zo onder de indruk van het concept Big Picture dat hij vervolgens naar wegen zocht om die verworvenheden te implementeren in zijn eigen scholengemeenschap. Inmiddels zijn het praktijkonderwijs en een speciale Big Pictureklas succesvol gerealiseerd en ervaren ook onze leerlingen de vruchten van het ‘One kid at a time principe’ aan den lijve. Een mooie ontwikkeling die navolging verdient.

Eelco Hogendijk
Hogendijk_EelcoEelco Hogendijk werkt sinds 2003 op Prakticon Doetinchem als Adjunct directeur. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de onderwijskundige ontwikkeling binnen de school. In 2007 ging de school over op het Big Picture model. De ontwikkelingen gaan in hoog tempo door. Hogendijk is sinds 2007 bestuurslid van de Vereniging Big Picture Nederland. Big Picture staat voor hem voor een klimaat waar de leerling zich gekend en erkend voelt. Waarbij relatie de basis vormt om tot leren te komen. Waarbij het onderwijs als relevant wordt ervaren door de leerling en de leerling gestimuleerd wordt om diepgang te krijgen in zijn ontwikkeling.

Ruud van Herp
Herp_Ruud_van“De leerling centraal? Zorg ervoor dat de passie centraal staat." Organiseer zowel binnen als buitenschools aandacht om MET de jongere zijn toekomstperspectief te vergroten. Open staan MET het kind, de puber, de jong volwassene en (echt) luisteren naar wat ze nodig hebben en zelf willen ontdekken. Als adviseur bij KPC Groep loopt Ruud van Herp warm MET scholen die de leerling ook uit het centrum (de school) laten komen en hen eigen- en wereldwijsheid gunnen.

Ank Fennis
Ank Fennis biedt vanuit Fennis De Secretariële Plus secretariële ondersteuning aan de Vereniging Big Picture Nederland. Ze beschouwt het als een gunst kennis te mogen maken met de filosofie achter Big Picture Learning en de betrokkenheid en inzet van het bestuur, de actieve Leden en KPC Groep. Hun passie en het eigentijdse karakter van Big Picture zorgt dat ze zich als ouder van twee kinderen steeds meer persoonlijk betrokken voelt.Biografieën Big Picture

Wilt u weten wat de achtergronden, drijfveren en expertises zijn van de personen die de Big Bang 2011 organiseren?