Interim-management in het onderwijs

Op welke posities heeft uw organisatie tijdelijke versterking nodig? Wij leveren interim-management met meerwaarde in alle onderwijssectoren. Binnen 1 werkdag reageren we op uw vraag. We stellen samen met u zorgvuldig het gewenste profiel vast en gaan direct voor u op zoek naar de beste tijdelijke invulling voor de gevraagde positie.

 

Tijdelijke ondersteuning met een blijvend resultaat

Onze interim-professionals zijn gepokt en gemazeld en kennen uw sector door en door. Hierdoor kunnen ze een vliegende start maken. Dit levert veel op: beweging, energie en veranderingen die daadwerkelijk tot stand komen.

Opdrachtgevers schakelen ons in als voor een bepaalde periode leidinggevende kracht of bijzondere competenties nodig zijn. 

We bieden onder andere:

 • Interim-management - wanneer tijdelijk management nodig is, bijvoorbeeld tijdens of na een reorganisatie of wanneer een managementpositie niet direct kan worden ingevuld.
 • Co-management - wanneer het zittende management tijdelijk extra capaciteit nodig heeft, bijvoorbeeld om een innovatie te implementeren of een reorganisatie door te voeren.
 • Project- en programmanagement - wanneer een proces, programma of project moet worden ingericht, opgestart of versnelling nodig heeft of wanneer reorganisatie, cultuurverandering of teamontwikkeling nodig zijn.
 • Crisismanagement - wanneer de continuïteit van de organisatie op het spel staat en grote reputatie- en imagoschade aan de orde is. 
 • Kwartiermakers - wanneer het onderwijsaanbod in een regio moet worden gewaarborgd en samenwerking met diverse besturen aan de orde is.

 Daarnaast hebben we een aantal specialismen in huis, die voor u het verschil kunnen maken:

 • Interne begeleiders - wanneer tijdelijk ondersteuning nodig is van management, docenten,  leerlingen en ouders bij het aansturen van en communiceren over veranderingsprocessen voor gedifferentieerd en passend onderwijs en bij het verder vormgeven van handelingsgericht werken.
 • Toezichthouders - wanneer tijdelijk professionele en deskundige toezichthouders nodig zijn om organisatie en management te begeleiden en verder te brengen.
 • Officemanagers - wanneer tijdelijke ondersteuning nodig is voor directie/management.

 

Interim-management met meerwaarde

KPC Interim zorgt voor professionals met impact. Professionals die:

 • snel kunnen schakelen;
 • altijd kijken naar het grotere plaatje: context, strategie en cultuur
 • aandacht hebben voor mensen, processen en ambities;
 • het verschil maken door hun persoonlijkheid en mentaliteit;
 • blijven focussen op wat belangrijk is;
 • realiseren wat is afgesproken;
 • kunnen putten uit de brede professionele onderwijsnetwerken van KPC Groep.

 

Werkwijze KPC Interim

Wij reageren altijd binnen 1 werkdag op uw vraag, stellen samen met u zorgvuldig het gewenste profiel vast en gaan direct voor u op zoek naar de beste tijdelijke invulling voor de gevraagde positie.

Wij stellen 1 tot 3 kandidaten voor, op basis van een uitgebreid curriculum vitae. Daarna volgen gesprekken met de geselecteerde kandidaten en de opdrachtgever. Als er een match is, worden de afspraken, termijnen en beoogde resultaten vastgelegd. Wij leveren topkwaliteit en werken op basis van marktconforme tarieven. Tijdens de opdracht begeleiden wij de interimmer en de opdrachtgever om tot een optimaal resultaat te komen. Voor beiden is er één vast aanspreekpunt binnen KPC Interim. De processen en resultaten worden na afloop van de opdracht naar aanleiding van een evaluatierapport met de opdrachtgever besproken. De opdracht is pas afgerond wanneer de opdrachtgever tevreden is.

 

Mensen van betekenis

KPC Interim werkt uitsluitend met ervaren professionals. Professionals met verstand van leren en met een bewezen ‘track record’ in het onderwijs. Onze professionals zijn sterk in realisatie en implementatie en zorgen ervoor dat veranderprocessen niet 'op de rotonde' blijven hangen. Wij werken snel en resultaatgericht en realiseren wat is afgesproken.

 

Maak kennis met ons

 

Meer informatie of een verkennend gesprek? Neem contact op met drs. Janke van der Zaag, directeur van KPC Interim via 06 - 51396048 of j.vanderzaag@kpcgroep.nl 

 

Stuur ons vrijblijvend uw interim-vraag

Aanvraagformulier Interim

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Janke van der Zaag
Directeur KPC Interim/Adviseur
085-2101580

E-mail Janke