Samenwerken met bedrijfsleven

De komst van moderne technologieën verandert beroepen en sectoren ingrijpend. Het beroepsonderwijs staat voor de opdracht de juiste aansluiting te vinden bij het bedrijfsleven.
Samen met onderwijsorganisaties en bedrijven ontwerpen en implementeren we curricula. We slaan bruggen tussen binnenschools en buitenschools leren.

U kunt ons inschakelen voor o.m.

  • Ontwikkeling van nieuwe vormen en curricula van beroepsonderwijs (zoals hybride opleidingen, regio- leren, vakscholen en bedrijfsopleidingen);
  • Teamontwikkeling;
  • Professionalisering van docenten en praktijkbegeleiders;
  • Opzet en implementatie van netwerken voor afstemming en samenwerking in een regio.

 

  • "KPC Groep helpt onze docenten met het ontwikkelen van goed onderwijs dat de verbinding legt met de technologie en de bedrijven in de Duurzaamheidsfabriek. Om dat voor elkaar te krijgen, is wel een projectmatige aanpak nodig die KPC Groep voor ons heeft opgezet, met duidelijke doelstellingen en opbrengsten en een helder tijdspad."
    Marleen Michielsen, domeinleider techniek van het DaVinci College in Dordrecht

Download het gratis groeiboek

Tussen droom en daad in het MBO

Hoe versterk je de verbindingen tussen onderwijs en bedrijfsleven? Kennisplatform Profiel in gesprek met Ton Bruining.

 

Duurzaamheidsfabriek
De Duurzaamheidsfabriek is een leer- en werkplek op het onderwijscomplex van ROC DaVinci in Dordrecht. Met installaties, werkplaatsen en labs waarin bedrijven allerlei duurzame en hoogtechnologische producten testen en ontwikkelen. Tegelijkertijd verzorgen bedrijven er onderwijs in samenwerking met de school.

Praktijkvoorbeeld

 

Flexibiliseren van onderwijs 
Werk maken van samenwerking met bedrijven? En organiseer je tegelijkertijd beter onderwijs tegen lagere kosten. Lees hier de case van Helicon Opleidingen MBO in Velp.

Praktijkvoorbeeld

 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Dr. Ton Bruining
Adviseur/R&D KPC Groep
06–53221513

E-mail Ton