Provocatieve begeleiding en coaching

Inschrijven

Doelgroepen: Docenten/leraren, leerlingbegeleiders, mentoren

Onderwijssector: Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs

Data: 8 november 2022, 22 november 2022

Prijs: € 675,00

Locatie: Landgoed de Guldenberg te Helvoirt

Doel
Iedere leerling zoekt op zijn manier jouw grenzen op. Soms ook met ongeïnteresseerd of agressief gedrag. Provocatieve begeleiding is een uitdagende manier van coaching van leerlingen om gedragspatronen te doorbreken. De begeleider is daarbij niet de rustige en wijze leermeester maar eerder de hofnar die plezier maakt, zegt wat anders onuitgesproken blijft en ruimte en mogelijkheden schept door chaos te creëren. De begeleider daagt de leerling uit, zet hem op het verkeerde been en dwingt hem daarmee zijn eigen problemen aan te pakken.

De leerling verbaast zich, raakt in verwarring, lacht en krijgt spiegels voorgehouden. Hij leert daarbij dat alleen hij verantwoordelijk is voor de veranderingen in zijn leven. Tegelijkertijd ervaart de leerling ongemak van het gedrag waarmee hij anderen of zichzelf benadeelt. En dat is nou precies de bedoeling want ongemak is dé voorwaarde om tot werkelijke gedragsverandering te komen.

Humor, oprechte interesse, betrokkenheid, geloof in de kracht van de leerling en geloof in de eigen kracht zijn de basiskenmerken van provocatieve begeleiding en coaching. Samen zorgen ze voor plezier en resultaat.


Inhoud

Thema’s die o.m. aan de orde komen:

  • (Her)kennismaken vanuit behoeften, inspiratiebronnen en kwaliteiten.
  • Werken vanuit een veilige basis: de juiste balans tussen zorgen en uitdagen.
  • Verbindend werken met de communicatiedeuren en de coaching matrix.
  • Werken met Transactionele Analyse: de OK Corral, de volwassenen positie en de pedagogische dansvloer.

 

Werkwijze
In de training krijg je inzicht in de meest bepalende principes, technieken en oefeningen om vanuit een veilige basis effectief, ontspannen en succesvol te kunnen provoceren. De training stelt je in staat jouw provocatieve kracht te ontdekken, je eigen stijl te ontwikkelen en daarmee je provocatieve vermogen te laten bloeien. Doelgericht, hartstochtelijk en in een veilige sfeer. Van goed naar beter, met de nadruk op ‘wat kan ik wel’, op verschillende niveaus, vanuit diverse invalshoeken en met veel ruimte voor eigen praktijksituaties, (re-)actie, oefenen en sparren. Door alle ervaringen, observaties en inzichten te ontleden, en met elkaar te delen, ben je in staat om veel te leren. Over jezelf en over en van de anderen.

Om het karakter van deze training te waarborgen werken we met een groep van maximaal 10 personen. De training wordt verzorg door Johan Vlasblom, netwerkpartner van KPC Groep. Als trainer helpt Johan (groepen) mensen hun communicatiekracht en -stijl te ontdekken, te ontwikkelen en te versterken. Zodat ze met meer plezier en effect (samen)werken, leren en leven. Deze training kan ook op maat voor uw organisatie verzorgd worden.

Opbrengst
Je gaat meer werken vanuit wie je zelf bent. Daardoor krijg je meer plezier in het coachen en begeleiden en word je ook effectiever. Door de gekkigheid van jezelf en de ander te accepteren en te omarmen, ben je in staat om onorthodox, intuïtief en speels te werken.


Omvang

Deze training vindt plaats op 8 en 22 november 2022, duurt van 9.30 tot 16.00 uur en wordt verzorgd door Johan Vlasblom.

 
Locatie

Landgoed de Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

 

Inschrijven

Bekijk ook onze incompany opleidingen

Incompany opleidingen

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Johan Vlasblom
Adviseur
085-2101580

E-mail Johan