Van data naar plan

Lopen de opbrengsten van uw school terug? Of blijven de taal- of rekenresultaten achter? Het is dan zaak om snel een onafhankelijke analyse te laten maken van de kwaliteit en opbrengsten van uw onderwijs. Scholen en besturen schakelen ons in voor vraagstukken rond de volgende thema’s:

  • Analyse van toetsresultaten
  • Leerlijnen
  • Schoolstandaarden
  • Klassenmanagement
  • Differentiatie

 

Aanpak KPC Groep
Samen met het team en het management gaan we de diepte in en lichten we de school door. Aspecten daarbij zijn de leerlingenpopulatie, de samenstelling van het team, de organisatie, het klassenmanagement, de kwaliteit van de instructie en de relatie tussen school en omgeving.

Aan de hand van de analyse leggen we de vinger op zwakke plekken en stellen we een actieplan op. Samen met schoolleiding en leerkrachten benoemen we prioriteiten en verantwoordelijkheden en het tijdpad. We ondersteunen vanuit verschillende rollen: adviseur, auditor, coach en projectbegeleider.

 

Naar betere rekenresultaten

  • "KPC Groep heeft ons met andere ogen leren kijken naar hoe wij werken. De oplossingen zijn niet van bovenaf opgelegd maar komen van de leerkrachten zelf."
    Monique Goosens, IB-er Paulusschool

Download Infographic

Het stappenplan helpt school en leerkrachten op weg. In een overzichtelijke placemat vindt u per stap belangrijke sleutelvragen en tips voor zelfevaluatie.

Download hier handig stappenplan 
‘van data naar plan’. 

 

Stappenplan

Liniaal opbrengstgericht werken in de klas

Hoe geef je in de klas handen en voeten aan OGW?

 

Liniaal

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Marjolein van Oenen
Adviseur
085-2101580

E-mail Marjolein

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Drs. Hans Boudestein
Adviseur
085-2101580

E-mail Hans

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met:

Effi Oosterwijk
Adviseur
085-2101580

E-mail Effi