Over KPC Groep

KPC Groep is een landelijk opererend bureau voor onderwijsondersteuning. We bieden oplossingen voor de vragen en uitdagingen van vandaag en morgen: pedagogisch, didactisch én organisatiekundig. 

 

Voor wie we werken

Met verstand van leren en gevoel voor mensen werkt KPC Groep voor scholen en en besturen in alle onderwijssectoren en op alle niveaus: leraren, teams, leidinggevenden. We zijn thuis in het onderwijs en kennen de vragen en uitdagingen van professionals als intern begeleiders, mentoren, kwaliteitsmedewerkers, ondersteuningscoördinatoren en stafmedewerkers. Opdrachtgevers schakelen ons in voor advies, training, coaching, onderzoek en voor de inzet van (interim-) managers en -projectleiders.

 

Maatwerk

Verwacht van ons geen standaardoplossingen. Wat op de ene school werkt hoeft niet op de andere school te werken. De rode draden in ons werk zijn maatwerk leveren, draagvlak creëren en realiseren van impact.

Als dienstverlener richten we ons vooral op onderwijsorganisaties in het:

Lees hier het laatste nieuws.  Updates in je mailbox?  Abonneer je hier op onze nieuwsbrief. 

Expertisegebieden

We focussen ons op de volgende thema's: 

 • Kwaliteit van onderwijs 
 • Leiderschap
 • Professionalisering
 • Duurzame inzetbaarheid 
 • Sociale veiligheid op scholen
 • Doorlopende leerlijnen
 • Onderwijs en arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren

 

Netwerkorganisatie

KPC Groep is georganiseerd als netwerkorganisatie. Waar nodig kunnen we gebruiken maken van specialisten op diverse deelterreinen en van ervaren (interim-)managers. Gepokt en gemazeld in verander- en innovatieprocessen in de verschillende onderwijssectoren. Ben je zelfstandig ondernemer en zie je raakvlakken? Dan is de eerste stap een kennismakingsgesprek? Interesse? Stuur een mail en je CV naar Arie van Erp, a.vanerp@kpcgroep.nl. Zien we voldoende aanknopingspunten dan gaan we graag met je in gesprek. 

 

 

Kwaliteit

We werken op alle lagen en niveaus van onderwijsorganisaties. Met onze kennis en ervaring brengen we verbeter- en innovatieprocessen in een versnelling. Onze kracht is aan te sluiten bij uw context en uw specifieke ontwikkelbehoeften. Kwaliteit staat aan de basis van alles wat we doen. Dat geeft vertrouwen en zekerheid.  

 

Het verhaal van KPC Groep

Wij zijn een moderne netwerkorganisatie. Verbonden met alle lagen van het onderwijs. Samen werken met KPC Groep geeft u toegang tot onze kennisbasis en netwerken. Bij alles wat we doen is ‘de bedoeling’ van het onderwijs leidend. In een video vertellen we u meer over onze drijfveren.

 • "Hoge professionele kwaliteit en toewijding. Daar staat KPC Groep voor. Samen met opdrachtgevers bouwen we aan toekomstbestendig onderwijs."
  Sieb Louwsma, algemeen directeur KPC Groep
 • "Als moderne netwerkorganisatie hebben we verbindingen met alle lagen in het onderwijs. We zijn pragmatisch, innovatief én mensgericht."
  Patrick van den Hemel, zakelijk directeur KPC Groep
 • ""