Over KPC Groep

KPC Groep is een landelijk opererend bureau voor onderwijsondersteuning. We bieden oplossingen voor de vragen en uitdagingen van vandaag en morgen: pedagogisch, didactisch en organisatiekundig. 

Wendbaarheid 

De wereld om ons heen is heftig in beweging. De veranderende samenleving en economie vragen om wendbaarheid en flexibiliteit van onderwijsorganisaties op alle niveaus: onderwijsprofessionals, teams, scholen, besturen en samenwerkingsverbanden.

Stappen zetten

Met verstand van leren en gevoel voor mensen maken we veranderingen en innovaties hanteerbaar. We helpen klanten scherpe keuzes te maken en zo ruimte te creëren voor slimme oplossingen. Opdrachtgevers schakelen ons in voor advies, training, coaching, onderzoek of voor de inzet van (interim-) managers en projectleiders.

Maatwerk

Verwacht van ons geen standaardoplossingen. Elke organisatie en context is anders. De rode draden in ons werk zijn maatwerk leveren, draagvlak creëren en realiseren van impact.

Als dienstverlener richten we ons vooral op onderwijsorganisaties in het:

 

Expertisegebieden

We focussen ons op de volgende thema's: 

 • Onderwijs anders organiseren 
 • Kwaliteit van onderwijs
 • Sociale veiligheid op scholen
 • Doorlopende leerlijnen
 • Leren en werken van kwetsbare jongeren

 

Netwerkorganisatie

KPC Groep is georganiseerd als netwerkorganisatie. Waar nodig kunnen we gebruiken maken van specialisten op diverse deelterreinen en van ervaren (interim-)managers. Gepokt en gemazeld in verander- en innovatieprocessen in de verschillende onderwijssectoren.

Kwaliteit

We werken op alle lagen en niveaus van onderwijsorganisaties. Met onze kennis en ervaring brengen we verbeter- en innovatieprocessen in een versnelling. Onze kracht is aan te sluiten bij uw context en uw specifieke ontwikkelbehoeften. Kwaliteit staat aan de basis van alles wat we doen. Dat geeft vertrouwen en zekerheid.  

 

Het verhaal van KPC Groep

Wij zijn een moderne netwerkorganisatie. Verbonden met alle lagen van het onderwijs. Samen werken met KPC Groep geeft u toegang tot onze kennisbasis en netwerken. Bij alles wat we doen is ‘de bedoeling’ van het onderwijs leidend. In een video vertellen we u meer over onze drijfveren.

 • "Hoge professionele kwaliteit en toewijding. Daar staat KPC Groep voor. Samen met opdrachtgevers bouwen we aan toekomstbestendig onderwijs."
  Sieb Louwsma, algemeen directeur KPC Groep
 • "Als moderne netwerkorganisatie hebben we verbindingen met alle lagen in het onderwijs. We zijn pragmatisch, innovatief én mensgericht."
  Patrick van den Hemel, zakelijk directeur KPC Groep
 • ""