KPC Groep en School & Veiligheid bundelen krachten in calamiteitenteam

13 juni 2017

Met ingang van heden kunnen scholen bij en na ernstige calamiteiten via Stichting School & Veiligheid een beroep doen op het calamiteitenteam. Daarmee bundelen Stichting School & Veiligheid en KPC Groep hun krachten. Scholen zijn zo verzekerd van hoogwaardige ondersteuning bij ernstige calamiteiten.

Het calamiteitenteam
School en veiligheidHet calamiteitenteam is via de helpdesk van Stichting School & Veiligheid te bereiken op telefoonnummer 030 - 285 66 16. De helpdesk vangt de school in eerste instantie op met advies en voorlichting. Afhankelijk van de ernst van de calamiteit zet de helpdesk in overleg met de school de adviseur van het calamiteitenteam kosteloos (8 uur) op locatie in. Het team bestaat uit crisis- en onderwijsexperts en heeft ruime ervaring in gespreksvoering bij crisissituaties. Het calamiteitenteam, een van oorsprong vanuit KPC Groep geïnitieerde en hooggewaardeerde vorm van ondersteuning, vormt daarmee een aanvulling op de helpdesk van de Stichting School & Veiligheid.

Wat is een calamiteit?
Er is sprake van een calamiteit als er sprake is van een grote impact op het sociaal-emotioneel welbevinden. Voorbeelden van calamiteiten op school zijn een bommelding, een schietpartij, een geval van ontucht of zelfdoding. Een calamiteit komt altijd onverwacht en heeft vaak grote gevolgen. In korte tijd moeten veel beslissingen worden genomen. De adviseur van het calamiteitenteam kan daarbij helpen.

Goed voorbereid
Scholen die preventieve maatregelen willen nemen om calamiteiten te voorkomen, kunnen voor ondersteuning terecht bij Stichting School & Veiligheid. Zij kunnen contact opnemen met de helpdesk of kijken op de website www.calamiteitenteam.nl. Daarop zijn tal van publicaties, downloads en voorlichtingsprogramma’s bijeengebracht.

 

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief